Mari Karjalainen

Vääksyläinen laulaja Mari Karjalainen toimii Lahden konservatorion yksinlaulun lehtorina sekä freelancer-muusikkona. Hän on valmistunut taiteen maisteriksi Tallinnan musiikki- ja teatteriakatemiasta ja kasvatustieen maisteriksi Jyväskylän yliopistosta. Lisäkoulutusta hän on saanut Tukholman oopperastudiosta. Hänen opettajinaan ovat olleet mm. Jaakko Ryhänen, Seppo Ruohonen, Sirkka Parviainen.

Karjalainen on tuottanut, käsikirjoittanut ja esittänyt useita juonellisia konserttikokonaisuuksia, joiden aiheena ovat olleet mm. L. Onerva, Kalevalan naishahmot, sipoolaisten sotaveteraanien tarinat sekä kaksi lapsille suunnattua juonellista konserttia ja lasten oopperan Topelius Nyt!. Hänen on esiintynyt niin kirkkoteoksissa, oopperassa kuin musikaalilaulujen parissa.

Karjalainen on myös ohjannut kaksi isompaa nuorten musiikkiteatteriproduktiota Kangasniemellä käsikirjoituksesta valmiiksi esitykseksi sekä Peter Pan -musikaalin kesällä 2019. Hän on toiminut aktiivisena kulttuurituottajana ja vaikuttajana kulttuuriyhdistyksissä. Viimeisimpänä Asikkalan kulttuuriyhdistyksen sekä ESMO ry:n puheenjohtaja. Keväällä 2023 hän laulaa Elinan roolin Oskar Merikannon oopperassa Elinan surma, jota esitetään Etelä-Savossa.